Over ons

Wij zijn Mus en Fret, ontsproten uit het brein van Herma Egberts.
Herma is kunstzinnig dynamisch coach. Zij is van mening dat je pas in staat bent om je talenten optimaal te benutten als je te allen tijde jezelf durft te zijn. Vanuit haar ervaring is zij als geen ander doordrongen van het feit dat kunstzinnig werken een prachtige weg is naar het (her)kennen van jouw talenten.
Door de nadruk te leggen op cognitie binnen het onderwijs, raakt ons spelend kind uit beeld. Herma pleit voor het behouden / terugbrengen van dit spelende kind in jezelf, om zo in je kracht te kunnen staan. Alleen dan ben je in staat om met jouw talent daadwerkelijk iets toe te voegen aan deze wereld. Vanuit deze visie heeft zij het Mus & Fret lespakket ontwikkeld.
Lees hier een interview (PDF).


Co-auteur van het Mus & Fret lespakket is Nanda van Gestel.

Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van Natuurlijk Leren en holistisch ouderschap. Tevens auteur van onder andere De Wereld als Klaslokaal.

De filosofie-vragen zijn samengesteld in samenwerking met Fabien van der Ham.

Vanuit haar bedrijf www.filosofiejuf.nl streeft zij naar stralende ogen en een verwondering over het leven.

Het signaleringsinstrument is ontwikkeld in samenwerking met Barbara Beers, coordinatrice van de Leonardo-afdeling van cbs De Kloostertuin in Assen.

 

Mus & Fret ondersteunen het werk van UNICEF omdat onze doelstelling dezelfde is:

'Alle kinderen hebben recht op een onbezorgde jeugd, waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen.'

Een deel van de opbrengst van de lesmappen gaat naar het werk van UNICEF.


Alle uitgaven van Klare Kijk worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Mus&Fret is zelfs helemaal 'groen': het lespakket is op 100% gerecycled papier gedrukt. De producten worden in de regio geproduceerd en zo mogelijk handgemaakt.


Vragen, suggesties of opmerkingen?

Mail naar uitgeverij@klarekijk.nl